Workum Open tennis voor 35 en 55 plus

WORKUM In de week van 16 tot 23 juni was het tennispark van TV Rekke in Workum het toneel van het dertigste Workum Open, een door de tennisbond KNLTB goedgekeurd toernooi voor spelers in de leeftijdscategorie van 35+ en 55+.

Er waren 88 spelers die met en tegen elkaar 82 wedstrijden hebben gespeeld. Behalve spelers van tennisvereniging Rekke deden er ook spelers van maar liefst twaalf andere tennisverenigingen mee.

Het was in de toernooiweek fantastisch tennisweer, waardoor alle partijen buiten gespeeld konden worden en vanaf het terras te volgen waren. Met sterk bezette categorieën waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en dat leverde heel spannende wedstrijden op die meer dan eens 3 sets duurden.

Vanuit de Balkster tennisvereniging TV Gaasterland was de vertegenwoordiging in de HD7 35+ door Gerard Haitsma en Pieter Hogeterp, zij wisten helaas niet de poule te winnen maar speelden zeer sterke wedstrijden. Bertha Flapper-Mous kwam uit in de DD6 55+ en werd tweede in de poule.

De winnaars waren; DD 8 35+ Rianne Bekkema-De Vries en Wietske Westendorp-Hofman, GD 7 55+ Folkert Niemantsverdriet en Joke Delsman, DD 7 55+ Angeline Hanenberg en Pietrik Haytema, HD 7 55+ Siem de Groot en Harry Jellesma, GD 7 35+ Jelger Westendorp en Wietske Westendorp-Hofman, DD 7 35+ Femka Wesselius-Galema en G Yska, HD 7 35+ Bernard Brombacher en Sjoerd Kuijer, GD 6 35+ Ron Bruno en Kitty Bruno, DD 6 35+ Betsy Hofstede en Miny van de Weerd, HD 6 35+ Roy Ekelhof en Jelger Westendorp.