Nog lang geen glasvezel in Balk

BALK Het gaat zeker langer dan een jaar duren voordat DFMopglas ook in Balk glasvezel gaat leveren. Dit zegt een medewerker van de organisatie.

Dirk Faber uit Balk verbaasde zich namelijk over de veelheid aan berichtgeving over de aansluiting op glasvezel. ‘Maar helaaas blijkt dit bij DFMopglas niet mogelijk voor Balk. Waarom niet is mij onduidelijk, op de website staat hierover ook geen informatie. Balk loopt straks achter bij de andere dorpen van onze gemeente.’Hij stelde daarover een vraag via de website, maar kreeg geen reactie.’Toen de Balkster Courant ging bellen, kwam die er wel.

‘De grote kernen Balk, Lemmer en Joure krijgen pas veel later glasvezel. Dat zal zeker nog wel 1 jaar duren, hoewel ik dat ook niet met zekerheid kan zeggen. We hebben alleen al 1,5 jaar nodig om het buitengebied aan te sluiten. Pas daarna gaan we met de grotere plaatsen aan de slag.’ De medewerkster denkt dat de kabels vanuit het buitengebied vervolgens naar de kernen worden doorgetrokken. ‘Bovendien is het voor zulke grote plaatsen ook een veel groter en ingewikkelder traject.’