Sterkste man SWF luidt bruisend zomerprogramma Oudemirdum in

OUDEMIRDUM Het staat weer bol van de evenementen en activiteiten in Oudemirdum tijdens de bouwvakperiode. De Vereniging Oudemirdum Bruist (VOB) organiseert onder andere “De Sterkste man van Súdwest Fryslân” en “Preuvenement Ite op de Brink”. Maar ook op andere dagen valt er genoeg te beleven.

Op vrijdag 19 juli wordt gestart met de seizoensopening. Voormalig Nederlands kampioen sterkste man Wout Zijlstra presenteert “De Sterkste man van Súdwest Fryslân”. Na jaren afwezig te zijn in Gaasterlân zien we eindelijk weer eens een krachtmeting tussen de echte mannen. Maar ook de vrouwen strijden mee in dit geweld. Drie klassen passeren de revue: heren -105kg, heren +105kg en een damesklasse. Er wordt geknokt om de titel op vijf onderdelen: vrachtwagen trekken, accutillen, gewicht hooggooien, bierfustenrace en de timberwalk. Vanaf 17:00 uur barst het geweld los en ook lokaal talent kan zich nog steeds aanmelden bij de organisatie.

Op zaterdag 27 juli staat een grote braderie gepland. Op de brink en rondom de kerk staan er heel veel kraampjes en is er weer van alles te beleven. En ook dit jaar speelt de live muziek wederom een prominente rol. ’s Middags treden Grytz & Grize, Tom & Alie en Vincent op en in de avonduren Kees Plat. Dit is de Noordhollandse zanger van “Tribute to the Cats band”.

Culinair genieten

Woensdag 31 juli staat in het teken van culinair genieten. Het evenement “Preuvenement Ite op de Brink” staat vanaf 17:00 uur gepland en Reitse Spanninga (inderdaad, van lekker ite mei…) is de presentator en voorzitter van de vakjury. Ook burgemeester Fred Veenstra neemt zitting in de jury en hoofdredacteur van Het Fries Journaal Albert van Keimpema completeert het trio. Ruim 15 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan. Naast de vakjury, mag ook het publiek meebeslissen wie het lekkerste gerecht maakt. Reitse Spanninga struint als dagvoorzitter de kraampjes af op zoek naar culinair talent. Uiteraard zal hij het niet nalaten om zijn ongezouten, humoristische mening te geven.

Maar ook het verdere zomerprogramma biedt vele leuke uitjes voor jong en oud. De bingo’s op de donderdagavonden in MFC It Klif zijn onderhand wereldberoemd met vaak een volle zaal. Verder staan er nog twee leuke kinderactiviteiten gepland. De drie zaterdagen volgend op de braderie staan in het teken van “themamarkten” met Food & Fun, Ibiza Style en Typisch Frysk in de hoofdrol. Verder treden dan ook op Gurbe Douwstra, Marcel Smit, Mr and Mrs Hospes, De Makkumer Bluesbrothers, Paddy’s Day Off, en anderen.

Meer informatie op www.oudemirdum.nl.