Boeren gooien staldeuren weer wijd open

GAASTERLAND Diverse agrarische bedrijven in Gaasterland en omstreken openen deze zomer de deuren weer voor het publiek.

Ze willen laten zien waar voedsel nu eigenlijk vandaan komt. Want het ligt dan wel in de winkel, maar het ontstaat niet zomaar en het loopt ook niet naar die winkel.

De boeren die verantwoordelijk zijn voor al dat gezonds laten op 1,8 en 15 augustus graag zien hoe ze iedere dag bezig zijn met het zorgen voor veilig en gezond eten, en hoe ze leven en werken, op en met ons platteland en de dieren. Kom kijken, kom ruiken, kom luisteren, kom proeven… Kom en beleef het zelf!

Op 1 augustus is de start in Harich met een heel diverse route. Belangstellenden kunnen dan komen kijken bij een koeienboer, een opfoklocatie met kalfjes maar ook bij een akkerbouwbedrijf,en voor de paardenliefhebbers een sportpaardenfokkerij.

Op 8 augustus is er in Mirns en Hemelum, een verrassende route is samengesteld. Daar staan de geiten en koeien in de belangstelling, maar is ook te zien wat een loonbedrijf nu eigenlijk allemaal doet. Ook is vogelkijkhut ‘De Mok’ te bezichtigen waar mensen alles kunnen leren over de vogels die hier leven . Wie dat wil mag verder ook op onderzoek gaan in en bij het water!

De laatste route is op 15 augustus in Oudemirdum, waar wordt afgesloten met een prachtige verzameling John Deere-tractoren. Ook kunnen op die dag diverse koeienbedrijven bezichtigd worden, een opfokstal voor paarden en mensen worden bijgepraat over hoe en wat een akkerbouwbedrijf verbouwt.

Tijdens alle routes worden er diverse extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd en ook de lunch kan thuis blijven, want die wordt ter plaatse geserveerd. De routes zijn zowel wandelend, per fiets of auto te doen.

Meer informatie op www.ffboeren.nl of Facebook. Hier worden ook alle boeren voorgesteld.