Gezellig op eerste boerenmarkt

WOUDSEND - Voor wie nog even naar de boerenmarkt in Woudsend wil? Opschieten. De eerste van een serie van zeven donderdagmarkten is vanmiddag nog tot 17.00 uur te bezoeken.

De markt staat in het teken van het boerenleven op het platteland, met onder andere verkoop van verse streekproducten. Vlees, kaas, eieren, groente, fruit, honing, vis, boerenijs, enzovoorts zullen aan de man worden gebracht. De horecabedrijven bereiden heerlijke streekproducten zoals kip van het spit, pizza en super verse vis horen daarbij

De eerste markt, opgefleurd door de Snitser Spotsploech liep lekker door in een gezellige sfeer.

Tijdens de markt kan dit jaar een gratis vaartochtje door het dorp gemaakt worden. Opstappen bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt mensen naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. Deze wandelroute voert door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes. Verder kan tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend worden ontdekt met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken.

De laatste boerenmarkt is op 29 augustus.