Balkster van het jaar onderdeel feestweek

BALK De Balkster van het jaar wordt dit jaar bekend in de Balkster feestweek. Tot voor kort gebeurde dit tijdens de nieuwsjaarsreceptie.

Plaatselijk Belang Balk Vooruit heeft besloten de verkiezing in een nieuw jasje te steken. ,,We hebben er voor gekozen om de samenwerking met feestweek Balk op te zoeken. Op deze manier proberen we een zo breed mogelijk publiek te bereiken”, aldus PB in een persbericht. .

Het idee is ontstaan om tijdens het eten met Balksters de Balkster van het jaar bekend te maken. ,,Hoe mooi is het om tijdens dit gezamenlijke Balkster moment, iemand die zich voor Balk inzet, in het zonnetje te zetten.” De datum van dit evenement is woensdag 28 augustus.

Plaatselijk belang roept alle Balksters op om aan te geven wie de bûterblom dit jaar het meest verdiend. Dit kan een individueel persoon zijn maar mag ook een groep mensen zijn die zich inzet voor de Balkster gemeenschap.

Voorheen kreeg de Balkster van het jaar de splinter uitgereikt. Jelle van Loon had de eer om de eerste bûterblom opgespeld te krijgen. Dit sieraad is ontworpen door een jong Balkster talent. Balk is van oudsher een boterdorp vandaar de naam bûterblom.

Hoe kunt u iemand nomineren? U kunt via facebook doorgeven wie volgens u Balkster van het jaar moet worden. Geef de naam en een korte motivatie door via facebook. U kunt een naam en een korte motivatie opschrijven en deze inleveren bij Top1toys. U kunt ook via info@balkvooruit.nl een naam en motivatie doorgeven. Dit alles graag voor woensdag 14 augustus.