Vertellers gezocht in Zuidwest-Friesland

BALK Vrijdagavond 15 november 2019 is het Verhalenavond in Friesland. Van 19.00 tot 22.00 uur worden in winterwarme sfeer verhalen verteld en beluisterd. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, op scholen, bij verenigingen en bedrijven.

Iedereen kan meedoen. Als toeschouwer maar ook als verteller. Want iedereen heeft een verhaal, zo is het motto. Bijvoorbeeld over dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, de omgeving of een gebouw. Het thema ‘Als stenen konden spreken’ geeft inspiratie. Je verhaal kan ‘gewoon’ een verhaal zijn zoals je dat aan een ander vertelt, benadrukt de organisatie.

Met Verhalenavond wordt een oude Friese traditie nieuw leven ingeblazen. In de 19de eeuw kwamen Friezen ook jaarlijks samen om verhalen te vertellen. Vorig jaar, tijdens het openingsweekend van Culturele Hoofdstad, was er na 104 jaar een nieuwe editie. Deze was een groot succes.

Aanmelden als verteller

Al zo’n vijftig vertellers hebben zich aangemeld, maar het Zuidwesten van de provincie blijft nog wat achter. Wil jij een verhaal vertellen? Meld je dan aan op www.verhalenavond.nl. Op deze website komen alle verhalen en locaties.