Kunst in de ban van nietjes en blaadjes

Koudum Dat je veel meer met nietjes kunt doen dan blaadjes papier aan elkaar vastmaken, blijkt uit de talrijke mogelijkheden die kunstenares Tineke Szarzynski heeft verweven in haar veelzijdige kunstwerkjes: van puur abstract tot complete stedelijke skylines.

Na haar beeldhouwopleiding die ze van 2010 tot 2012 heeft genoten bij het Beeldhouwcentrum in Koudum, begonTineke te experimenteren met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal; van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen.

Vervolgens brak een periode van gericht creëren aan, waarin ze zich liet en nog altijd laat leiden door de vorm waarin ze de materialen tegenkomt. Dat kunnen natuurlijke materialen zijn, maar ook zaken die ze vindt in kringloopwinkels en sloperijen. Door deze manier van werken versterkt ze zowel de vorm als de materialen.

De laatste tijd maakt ze kleiner werk. Zo is ze nu dus in de ban van nietjes, waar ze echt van 'geniet'. “Een prachtige uitdaging”, zegt ze met een stralend gezicht. “Een waarmee ik zeker nog een tijdje verderga.”

Voor meer informatie: www.tinekeszarzynski.nl

De expositie bij Galerie Kunst in Beweging – Hoofdstraat 2 – 8723 BE Koudum duurt vooralsnog tot en met zaterdag 31 augustus. De galerie is zaterdag geopend van 10 tot 17 uur, en op afspraak.