29-jarige man uit Workum opgepakt voor twee gewapende overvallen

Een 29-jarige man is vrijdag aangehouden in verband met twee gewapende overvallen in Workum op 9 mei. Een 85-jarige man en een 28-jarige vrouw werden op die dag in een tijdsbestek van een paar minuten door dezelfde overvaller te grazen genomen.

Het 85-jarige slachtoffer had boodschappen gedaan en deed de voordeur van zijn woning open om de boodschappen naar binnen te brengen. Plotseling stond er een man achter hem die zijn geld wilde hebben. De overvaller probeerde de portemonnee van het slachtoffer te pakken en er ontstond een worsteling. De overvaller haalde een mes tevoorschijn en bedreigde het slachtoffer hiermee. De 85-jarige man gaf zijn portemonnee aan de overvaller, waarna deze de woning verliet.

Slechts enkele minuten later sloeg de overvaller opnieuw toe. Een 28-jarige inwoonster van Workum stond bij de pinautomaat aan het Panwurk. De overvaller pakte haar vast en drukte een scherp voorwerp in haar nek. Hij wilde haar geld. Het slachtoffer toetste haar pincode in maar deze was niet juist. Toen ze aangaf dat ze de pincode niet meer wist en de overvaller op het scherm zag dat deze niet juist was, liep hij weg.

Camerabeelden vrijgegeven

Op 10 juli gaf de politie camerabeelden vrij van de verdachte. Verschillende personen dachten de man op de beelden te herkennen en meldden dit. Dit heeft er mede toe geleid dat vrijdag een 29-jarige man, een inwoner uit Workum, kon worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee gewapende overvallen.De beelden zijn daarom inmiddels offline gehaald. De verdachte wordt door de politie verhoord.