Feest in Elahuizen tijdens SKS Skûtsjesilen

ELAHUIZEN Op vrijdag 2 augustus is Elahuizen de thuishaven van de SKS schippers. Zij zullen op de Fluessen de strijd aan gaan met elkaar, terwijl bezoekers mee kunnen genieten van wat zich op het water allemaal afspeelt. En dat is van heel dichtbij.

Om 11.00 uur is de aftrap met het palaver. Dit vindt plaats in het Sailhûs van Stichting Sailwise aan de Mardyk 11 in Elahuizen. Daar is te zien hoe wedstrijdbaan er deze in dag ligt. Tevens is er de presentatie van de dagprijzen waar de schippers voor strijden. Elahuizen heeft een eer hoog te houden waar het gaat om unieke en ambachtelijke prijzen en ook dit jaar zal dat weer het geval zijn. Tijdens het palaver om 11 uur is de koffie/thee gratis op vertoon van een entreekaart.

Bezoekers luisteren en kijken mee met alle informatie die de schippers ontvangen, de vragen en gesprekken tussen de wedstrijdcommissie en de schippers. Dat wat niet in de krant staat, of op TV voorbij komt, ziet en hoort u bij het palaver.

Tegenover Mardyk 6 is het festival terrein waar genoten kan worden van een hapje en een drankje. Daar is een prachtig uitzicht over de Fluessen en het wedstrijdtoneel. De prijsuitreiking is tussen 17 en 18 uur op het festivalterrein en is voor iedereen vrij toegankelijk. Met de live band wordt doorgefeest tot 21 uur.