Hyke Voorn wint Z-springen op CH Rijs

RIJS - Hyke Voorn (17) uit Ruigahuizen startte dit jaar voor de eerste maal op CH Rijs in de hoofdpiste en ging gelijk met de winst naar huis in de klasse Z.

‘’ CH Rijs is toch echt een heel mooi concours met een prachtige entourage. En dat je dan als thuisruiter voor de eerste keer deelneemt en gelijk de winst pakt, is wel heel erg leuk. Mijn paard Camaxima is de afgelopen weken steeds beter in vorm gekomen en nu viel alles op zijn plaats. Na een mooie foutloze ronde kon ik de barrage rijden, direct na mij vroegere instructrice Marriet Smit-Hoekstra. Zij zette al een erg snelle tijd neer die uiteindelijk goed bleek voor een tweede plaats. Ik kon vooral met een korte wending naar de dubbelsprong nog wat extra tijd pakken waardoor ik net enkele tienden sneller was, goed voor de winst.’

Na het Z reed Hyke tevens nog haar eerste ZZ-parcours (1,35 mtr) wat ook foutloos ging. ‘Hier was ik heel erg blij mee, omdat mijn ambitie is om komend jaar bij de Young Riders te kunnen deelnemen. En daar staan de hindernissen op 1,35 tot 1,45 meter hoogte. Ik verwacht dat mijn paard Camaxima zich de komende maanden nog wel verder kan ontwikkelen. Ze is pas acht jaar en ze laat zien dat ze er veel plezier in heeft en over het juiste karakter beschikt”, aldus Hyke Voorn.