Friese bruidsparen hebben kleinste trouwbudget

FRIESLAND Friese bruidsparen besteden gemiddeld € 10.842 aan hun trouwdag. Dat is het kleinste budget van alle provincies. Een Nederlands koppel geeft gemiddeld € 14.585 uit. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

Bruidsparen in Friesland geven relatief gezien wel het meeste geld uit aan hun uiterlijk op hun Big Day. 26% van hun totale budget voor de bruiloft spenderen zij namelijk aan het uiterlijk en dat is zo’n 2820 euro. Ook de Zeeuwse koppels besteden een bovengemiddeld groot deel van hun budget aan hun uiterlijk (25,1%). Zij besteden met gemiddeld € 3.662 het meeste aan hun uiterlijk van heel Nederland.

Het zijn daarentegen Utrechtse koppels die van hun totale budget het minste geld uitgeven aan hoe zij eruitzien op de bruiloft. Zij gebruiken namelijk ‘slechts’ 18,5% van het totaalbudget voor het trouwpak, de jurk, de make-up en alle andere zaken die te maken hebben met het uiterlijk. Utrechters besteden daarmee nog geen drieduizend euro aan hun uiterlijk (€ 2.943).

Bruiden kiezen voor goedkope optie trouwjurk

Hoewel Friese bruidsparen een groot deel van hun budget uitgeven aan hun uiterlijk, zijn het juist deze bruiden die voor de goedkoopste optie gaan bij het kiezen van een trouwjurk. Zij hebben een gemiddeld budget van € 1.157 (18% minder dan het landelijk gemiddelde).

Dit kan betekenen dat een deel van de bruiden bijvoorbeeld kiest voor het dragen van de jurk van hun moeder en enkel geld kwijt is voor het vermaken van de jurk. Bruiden uit Friesland besteden een groter deel aan hun kapsel en lingerie dan bruiden uit andere provincies. Ook gaat er van het Friese budget 15% meer naar een trouwpak dan bij een gemiddeld budget van een Nederlands bruidspaar.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal over Friesland op:

https://www.theperfectwedding.nl/trouwplanning/budget