Spoorloper legt treinverkeer tussen IJlst en Sneek plat, machinist grijpt in

Het treinverkeer tussen IJlst en Sneek heeft maandag aan het begin van de middag plat gelegen door een spoorloper op de Zuidwesthoekweg bij IJlst. De machinist stapte uit: een woordenwisseling met de vrouw volgde.

Het treinverkeer was door de situatie zeker een uur gestremd.

Toen de machinist een persoon op het spoor zag lopen, heeft hij de trein tot stilstand gebracht en geclaxonneerd, vertelt een woordvoerder van Arriva. De politie laat weten dat de vrouw al van de rails af was toen de trein tot stilstand was gekomen.

De machinist heeft het standaardprotocol in werking gezet door de treinverkeersleiding en de politie te informeren.

Het zou gaan om een verward persoon. De machinist is opgevangen door het eigen personeel. Bij aankomst van de politie was de vrouw al opgevangen door een buurtbewoner. Ze is aangehouden.

‘Te snel over gecommuniceerd’

Buiten de trein ontstond volgens de Arriva-woordvoerder een woordenwisseling. ProRail sprak op Twitter van een gevecht, maar laat nu weten dat dit ‘te overdreven op Twitter is beland’. ,,Het leek in eerste instantie erger dan het daadwerkelijk was”, vertelt een woordvoerder van ProRail. ,,Het was uiteindelijk gewoon een woordenwisseling, ook vervelend, maar een vechtpartij was het niet. We hebben hier te snel over gecommuniceerd.”