Deel van drukke rotonde Sneek afgesloten om doorstroming te verbeteren

Om het verkeer bij de afslag Sneek-Oost in de N7 beter door te laten stromen, hebben de gemeente Súdwest-Fryslân en Rijkswaterstaat samen een oplossing bedacht. Een deel van de rotonde op het kruispunt Oppenhuizerweg-Lorentzstraat wordt gedurende twee weken afgesloten.

Een proefperiode van twee weken (van 28 augustus tot en met 11 september) moet duidelijk maken of de maatregel het gewenste effect heeft. Na deze periode zal gezocht worden naar een permanente oplossing.

Door de afsluiting kan verkeer vanaf de Oppenhuizerweg of de stadsrondweg niet meer driekwart rotonde nemen en naar de Lorentzstraat (Oppenhuizen) of richting Leeuwarden rijden. Dit verkeer moet door de afsluiting zo’n 350 meter omrijden, via de andere rotonde, aan de zuidkant van de N7.

Gevaarlijke situaties

Op dit moment staat het verkeer dat in de ochtend- en avondspits de afrit Sneek-Oost neemt vaak al stil op de hoofdrijbaan van de N7. Dit leidt soms tot gevaarlijke situaties. De verwachting is dat het verkeer pas later vaststaat, wanneer een deel van de rotonde wordt afgesloten.