Parkeerterrein dicht tijdens Double Dance

BALK De gemeente de Fryske Marren laat weten dat ze verkeersmaatregelen neemt tijdens de muzikale opening van feestweek Balk of te wel het 'Double Dance festival' op 31 augustus 2019 op het Haskeplein aan de Dubbelstraat.

Café "De Witte Zwaan" heeft in mei aangekondigd dit festival te organiseren en heeft gevraagd om het parkeerterrein aan de Dubbelstraat af te mogen sluiten. De gemeente gaat daarmee akkoord, onder andere omdat er een podium wordt geplaatst en een groot aantal bezoekers wordt verwacht.

Bovendien vindt de gemeente dat het wenselijk is om diverse verkeersmaatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te garanderen. Ook liggen de wegen binnen de bebouwde kom van Balk en zijn ze in beheer en onderhoud bij de gemeente. Ook is overleg geweest met de politie.

Het parkeerterrein aan de Dubbelstraat zal zaterdag 31 augustus 07.00 uur tot en met zondag 1 september 16.00 uur door plaatsing van schragen met borden worden afgesloten. Alleen hulpdiensten mogen het gebied in. Er kan nog wel bezwaar worden gemaakt tegen dit besluit.

De gemeente neemt overigens meer verkeersmaatregelen tijdens de feestweek die van 24 augustus tot en met 1 september plaats vindt in het centrum van Balk en omstreken. Zo zullen meerdere wegen in het centrum worden afgesloten omdat er een groot aantal bezoekers wordt verwacht en de verkeersveiligheid in het geding is. Ook vindt de gemeente dat het verkeer moet kunnen doorstromen.

Treemterplein

Op zaterdag 24 augustus zal de parkeerplaats Treemterplein, inclusief doorgaande weg (Bogermanstraat) ter hoogte van deze parkeerplaats, in verband met een beachevent tussen 10:00 uur en 18:00 uur gesloten zijn door middel van hekwerken. Op zaterdag 24 augustus de Erasmusstraat, Westein, Herman Gabestrjitte, Tsjerk Hiddestraat, Douwe Aukesstraat en Erasmusstraat tussen 19:00 uur en 20:30 uur mag verkeer er ook niet door. Op zondag 25 augustus is de parkeerplaats Treemterplein, inclusief doorgaande weg (Bogermanstraat) ter hoogte van deze parkeerplaats, in verband met een beachevent tussen 18:30 uur tot 21:30 uur afgesloten. Vanaf dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan er op de parkeerplaats Treemterplein in verband met een kermis niet geparkeerd worden. Op dinsdag 27 augustus zal vanaf 17:00 uur tot uiterlijk 22:00 uur de stratenloop weer worden gehouden. Daardoor is een deel van de Tsjerk Hiddestraat, deel Douwe Aukesstraat, deel Barent Fockesstraat en deel Willem Barentszstraat gesloten voor verkeer.

Op donderdag 29 augustus vanaf 20.00 uur is er weer de gondelvaart. Daarom is vanaf dat moment tot uiterlijk 00.00 uur het centrum van Balk ter hoogte van de aansluitingen Wilhelminastraat, Erasmusstraat, Wikelerdyk en Meerweg afgesloten. Op zaterdag 31 augustus vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 1 september 01.00 uur zijn Van Swinderenstraat, Raadhuisstraat en Meerweg ter hoogte van het kruispunt met De Warren niet toegankelijk voor verkeer in verband met een vrijmarkt en livemuziek.