Surfers moeten op zoek naar alternatief: strand Kornwerderzand drie maanden 'onbereikbaar'

Vanwege de bouw van Windpark Fryslân in het IJsselmeer worden vanaf maandag 2 september het grasveld en de berm langs de parallelweg bij het strand bij Kornwerderzand afgesloten.

Parkeren in de nabije omgeving van het strandje is daarom tot eind november niet mogelijk. Kiters, windsurfers en dagrecreanten wordt aangeraden een andere locatie te zoeken. De kitesurfscholen kunnen gebruik blijven maken van het strand. Om te zorgen dat zij hun werkzaamheden uit kunnen blijven voeren, richt Windpark Fryslân voor hen een aantal speciale parkeerplekken in.

De hinder wordt veroorzaakt door de aanleg van de stroomkabel. Die kabel moet binnenkort de opgewekte stroom naar het vasteland brengen.

Windpark Fryslân wordt gebouwd in het Friese deel van het IJsselmeer, ter hoogte van de Afsluitdijk. Het park bestaat uit 89 windmolens. Zij voorzien straks 500.000 huishoudens van stroom. Om de kabel aan te leggen, moeten er in de omgeving van het strandje bij Kornwerderzand boringen gedaan worden. Met deze boringen wordt in september gestart.