De Kast viert 30-jarig bestaan met concert in de AFAS Live

De Kast houdt zaterdag 14 december in de originele bezetting een jubileumconcert in de AFAS Live te Amsterdam. De band begon dertig jaar geleden als professionele band met optreden.

,,We hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten. Dertig jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie en een ontzettend bijzondere avond van maken’‘, kondigt zanger Syb van der Ploeg het optreden aan.

De plaats van het concert is gezien de aanleiding bijzonder gekozen. De Kast was in 1989 de eerste Nederlandstalige band die een uitverkocht optreden gaf in de evenementenhal, toen nog de Heineken Music Hall.

Daarna, in de jaren negentig, werd De Kast met zowel Nederlandstalige als Friestalige bekende nummers als In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby en Woorden Zonder Woorden, een van de populairste bands van het land.

Lees ook: De Kast: Het is nu veel leuker

In 1994 verliet de oorspronkelijke drummer Dick Visser de groep. Zijn plek werd ingenomen door Nico Outhuijse. 6 juni 1997 gaf De Kast zijn eerste stadionconcert in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Bij die gelegenheid werd ook de clip van grootste hit In Nije Dei opgenomen.

In 2002 hield de groep een afscheidsconcert in de Amsterdam Arena, waarna de muzikale activiteiten van band een aantal jaar stillagen.

Eind 2006 pakten ze de draad weer met een reünieconcert in het WTC Expo in Leeuwarden op de eerste editie van de Fryske Music Night. Sindsdien speelt de band af en toe op speciale gelegenheden. Vrijdagavond staat de band bijvoorbeeld op Glemmer Beach.

Lees ook: De Kast foar de muzyk, Kollum foar it teater

De kaartverkoop begint op 30 augustus om 18:00 uur via www.dekastinconcert.nl.