GLEMMER: UB 40 zangers werden met seconde jonger

LEMMER Ali Campbell en Terence Wilson van UB40 (naam voor Unemployment Benefit dus zeg maar WW) stalen met hun magnifieke band met hun optreden op de eerste avond van Glemmer beslist de show. Dat leeftijd maar een nummer is, werd wel duidelijk.

De heren die de 60 al aantikken, gingen los als toen we ze als tieners nog aanschouwden en leken met de seconde daardoor jonger te worden. Compleet met heupbewegingen die alle dames gek maakten (maar zonder dat er slipjes werden gegooid, hoewel een bezoekster naast me dat wel suggereerde), stemmen die klonken als een klok en een drumsolo waar je kippenvel van kreeg. In het publiek zeker die hard fans. Zo zei een van hen dat ze de hele dag UB40 songs had lopen draaien om alvast warm te draaien. Maar ook dat ze eerder wel een optreden had gezien van de band, maar dat dit toch echt wel een topoptreden was. De band die nu optrad, was ook niet van destijds. Deze is beter zei ze. Veel en veel beter. En dat was het ook.

Lekker dansen

Erg veel belangstelling was er ook voor de disco aan het strand bij de Sonnema Dance Stage. Wat een muziek, wat een sfeer van de Superclassics. Gewoon lekker dansen in het zand op songs die overal goed in het gehoor liggen. Van jong tot oud ging er los.

De Hot Leggs met een bijna echte Tina Turners deden het ook goed en natuurlijk de aloude meezingers in de ´Nederlandse´ tent. De dragqueens zagen we deze keer niet en die misten we een beetje. Rijen dik mensen voor de fotoboot ook. Daar kun je getooid met allerlei leuke elementen op een fotootje laten maken van jou en of je gezelschap. Succes verzekerd. Dat er dit jaar wederom geen plastic in het water terecht kwam, door het inwisselsysteem is zeker een plus. De bekers kunnen nadien weer ingeleverd worden voor muntjes of geld.

De Limburgse band Rowwen Heze maakt de dag af met hun bekende en wat minder bekende meezingers. En natuurlijk was er daarna nog van alles te snacken: van enorme porties patat en hamburgers tot drop, churro´s, een lekker ijsje of gewoon een lekker kopje koffie of thee. Vrijdag treedt alweer een band op die de jaren goed doorstaan heeft: Level42.

Meintje Haringsma