NUT presenteert nieuw programma

BALK Nut Gaasterlân -Sleat heeft voor het komende winterseizoen maar liefst 13 voorstellingen voor de bezoeker. Met onder andere cabaret, muziektheater, Tryater en lezingen.

De start is op 14 september met De Noorder Smederij met “Myn Skip”. De” iepenloft voorstelling ” was onlangs nog te zien bij Omrop Fryslân. Voor de theatervoorstellingen is er bijvoorbeeld Tryater met de voorstelling “Raze om Protters”. Tryater is al jaren een graag geziene artiestengroep in Balk.

Verder ook Senang met Nynke Heeg en Klemens Patijn, een verhaal over de Indische roots van ouders en grootouders waarbij de vraag rijst: Hoe Senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

In samenwerking met de bibliotheek van Balk is er een boeiende lezing van Annegreet van Bergen. Zij is onder andere bekend van het boek ”Gouden jaren” waarin ze laat zien hoe het dagelijks leven na de jaren 50 is veranderd. Van de teil naar dagelijks douchen en van het papieren loonzakje naar de digitale bankrekening.

En wie kent niet Paul Rem, bekend van tv (Blauw Bloed). Hij neemt bezoekers mee in de “Gebruiken van het hof”.

Muziek

In het nieuwe jaar wordt gestart met muziek gespeeld door The Dixieland Connection. Daarbij wordt de zaal in een passende swingende sfeer gebracht. Voor een avondje cabaret zijn er dit jaar twee voorstellingen. Martijn Kardol, bekend van de RTL late night show, komt met de try out van zijn voorstelling “Welkom”. Hij vertelt over zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Ook komt het duo Piepschuim naar Balk. Zij waren in maart nog te zien in theater Sneek. Nu komen ze bij ons met de voorstelling “Grote woorden”.

Erg blij is het Nut met de Theatervoorstelling van Jan Arendz, Marijke Geertsma en Anke Bijlsma (bekend van Achmea Culpa). Zij spelen de tragikomedie geïnspireerd op het boek van Arthur Japin ”De man van je leven”. Een wel heel bijzonder optreden in Balk van Bureau Sport met Frank Evenblij en Erik Dijkstra, bekend van radio en tv. Met messcherpe interviews in de “verhoorwagen” en tijdens “Meedoen met “onthult een (on) bekende gast de fijne kneepjes van zijn sportvak.

Japan

Ook zal de Treemter in februari in het teken staan van Japan, het land van de rijzende zon. Muziek van de Japanse pianist Soso, Japanse bloemsierkunst van Mai Yoshimura en voor de liefhebbers een sushi workshop.

De muziek en zang van Johny Cash is onvergetelijk. Daarom wordt de voorstelling van Def Americans die als een eerbetoon bekende nummers van hem ten gehore brengen gebracht. Zo zullen onder andere “A Boy named Sue”en “Ring of Fire” ten gehore worden gebracht.

De afsluiter dit jaar is de grote en klassieke voorstelling van het 7-koppig ensemble van Christian van Hemert. Het Nut doet dit niet alleen, maar organiseert dat samen met Muziek aan de Luts. Gespeeld worden 2 versies van” De vier jaargetijden “. Eerst die van Vivaldi (wie kent dat niet) en daarna die van Piazolla.

Wie nieuwsgierig is naar het hele programma kan op de marktdag op 31 augustus het komende theaterprogramma bekijken. Met het “Rad van Fortuin” zijn er ook nog toegangskaarten en andere prijzen te winnen. Alle voorstellingen (met veel meer informatie) zijn te vinden op onze website www.nutgaasterlan-sleat.nl. Ook is het mogelijk om kaarten te bestellen met de bestelbon of via vanPlan.nl. Op 16 augustus is de losse kaartverkoop gestart bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 te Balk.