Wethouder doet mee met rijvaardigheidsdag 50 plus

DFM Op dinsdag 10 september is in Joure de jaarlijkse rijvaardigheidsdag voor vijftigplussers. Het is de negentiende keer dat deze dag voor automobilisten plaatsvindt. In totaal hebben zeventig deelnemers zich aangemeld voor de rijvaardigheidsdag. Onder hen wethouder wethouder Irona Groeneveld. Zij geeft eerst het startsein voor de rijvaardigheidsdag en doet ’s middags mee aan de test voor theorie en praktijk.

Het verkeer wordt in onze omgeving drukker en daardoor ingewikkelder. Er komen steeds meer nieuwe verkeersregels en modernere wegconstructies. Vandaar is het belangrijk dat (ook) de oudere weggebruikers op de hoogte blijven van de verkeersregels en -tekens.

De deelnemers aan de rijvaardigheidsdag maken in hun eigen auto een rit met een rijinstructeur. Daarnaast wordt de theorie getest en is er een informatiemarkt. Op deze markt verzorgt Veilig Verkeer Nederland onder meer oog-, reactie- en gehoortesten. Ook zijn onder andere Fryske Marren Vitaal, Meer Bewegen voor Ouderen en Stichting Bevordering Verkeerseducatie aanwezig.

Het meedoen aan de rijvaardigheidsdag heeft geen gevolgen voor het rijbewijs.