Ook Jesper Boukes kaatst zich naar prijs bij de KNKB

BALK De jeugdige talenten van kaatsvereniging De Cannegieter hebben het seizoen bij de KNKB goed afgesloten. Jesper Boukes stond zondag in Stiens pas voor de tweede keer op het veld tussen de Friese toppers en mocht meteen een beker in ontvangst nemen.

In de eerste partij gingen Boukes en Ale Reitsma uit Baard net onderuit. Op 5-5 6-6 hadden de twee in het perk geen antwoord op een verwoestende opslag van de tegenpartij. In de verliezersronde waren ze echter oppermachtig. Na drie gewonnen partijen was de prijs binnen.

Jesper pakte daarmee ook een punt en een plekje in het klassement van het seizoen. Sverre Stobbe had de kans om nog wat punten te pakken, maar ging na twee overwinningen net voordat de prijzen werden verdeeld onderuit. Met Ruurd Oosterbaan ging de derde partij verloren, waardoor een finaleplaats aan de twee voorbij ging.

Hendrika Stegenga was ook dichtbij de prijzen. Na winst in de eerste omloop, leek ook de tweede partij op een zege uit te draaien. Maar een 5-4 voorsprong bleek niet voldoende. Op 5-5 6-6 sloegen de tegenstanders de kaast voorbij en zat het er op voor haar. Haar zus Mariska won ook de eerste omloop, maar was in de tweede wedstrijd kansloos.

Eerder dit seizoen veroverden de twee al punten voor het klassement, hetgeen ook Maren de Vries deed met een tweede prijs. Volgend jaar komen de vijf uit bij de pupillen.

LIefhebbersparij goed bezocht

Op het eigen veld werd zondag de Liefhebberspartij voor senioren gespeeld. Er kwamen 48 kaatsers naar Balk, die er verdeeld over een A- en een B-klasse een spannende kaatsdag van maakten.

Bij de A-klassers, waarin vier parturen allemaal een keer tegen elkaar speelden, gingen de kransen naar Frans Dooper, Arjen Radix en Arjen Staphorsius, die alle drie partijen wonnen. Tweede werden Evert Sijbesma, Justin van Dijk en André Dijkstra.

Succes voor de eigen clubleden was er in de B-klasse. In de finale was het partuur met Jesse Veltman te sterk voor dat met Luanna Stobbe. Veltman won samen met Melvin Tolsma en Sjoukje Dotinga met 5-3 6-4 van Seakle Witteveen, Jan Feenstra en Stobbe. De derde prijs was voor Joop Hoekstra, Albertsym Fekken en Anne van der Werf.

In de verliezersronde wonnen Rinke Schram, Michel de Jong en Esther Hofstra van René Leenstra, Gerben Staphorsius en Peter Schilstra. Voor alle winnaars waren er enorme planten en bloemenbonnen van hoofdsponsor Bloeicentrum Burghgraef.