Wederom winst voor DTG

WIJCKEL DTG uit Wijckel is weer gestart met de veldcompetitie korfbal. DTG 1 en DTG 2 speelden in Delden tegen korfbalvereniging DKV Zwart-Wit. Anders dan alle andere wedstrijden, stond de wedstrijd van DTG 1 als eerst op het programma. Pas om 17:00 uur, mocht DTG 2 aanvangen.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar DTG liet in de beginfase het beste spel zien en zorgde voor voorsprong. Deze voorsprong bleef continu 2 doelpunten in het voordeel van de Wijckelers. Toen Zwart Wit steeds wist mee te scoren, al dan niet met behulp van enkele dubieuze strafworpen was dat niet langer het geval. Lia Foolen en Mirthe Visser zorgden ervoor dat er met een 9-10 stand kon worden gepauzeerd.

Na de rust werden de doelpunten wat schaarser. De aanvallen bleven veelbelovend, maar DTG wist zichzelf niet te belonen. De trainer van Zwart Wit besloot hierop enkele wissels door te voeren, maar ook trainer Albert Wagenaar van DTG zag dat er wat verse kracht in het achttal moest komen. Dit bleek enigszins effect te hebben, al bleef het sprankelende spel uit.

Met uitzondering van Jorian Visser, die met 1 hand van dichtbij wist te scoren en de stand op 11-14 zette. In de slotfase werd het dan toch nog een beetje spannend. Zwart Wit in de achtervolging naderde DTG tot 1 punt verschil. Het was 14-15 toen de scheidsrechter aangaf dat er nog een minuut te spelen was. Zwart Wit probeerde met enkele verre afstandsschoten nog gelijk te maken, maar zonder succes. DTG had wederom de winst te pakken, al ging dat moezamer dan de vorige wedstrijd. Voor DTG 2 was de middag wat teleurstellender, zij verloren met 16-12. Volgende week wordt gespeeld tegen Udiros uit Nieuwehorne, zowel voor DTG 2 als DTG 1. Aanvang: 14:00 uur en 15:30 uur.