KC Harich verspeelt dure punten in Winsum

HARICH Zaterdag speelden de korfballers van KC Harich tegen DWA/Argo uit Winsum die nog geen punten hadden gescoord.

DWA/Argo is vorig jaar kampioen geworden in de derde klasse en is sinds dit veldseizoen actief in de tweede klasse, terwijl KC Harich de laatste jaren een stabiele tweede klasser is geworden.

De verhoudingen vooraf waren duidelijk. De Harichsters waren er dan ook op gebrand punten mee te nemen uit Winsum, hiermee zou weer een volgende stap richting handhaving gezet worden. De wedstrijd was nog niet begonnen of de DWA/Argo had de eerste voorsprong van de wedstrijd al te pakken. Gelukkig had ook Arjen Bergsma het vizier op scherp staan en hij wist Harich met een afstandsschot weer op gelijke hoogte te brengen. De vroege voorsprong van DWA/Argo was echter wel een voorbode van het verdere spelverloop. De korfballers uit Winsum bleken voor de Harichsters een taaie ploeg. Door veel lengte bij de heren lukte het de Winsumers om lange aanvallen te spelen en Harich te dwingen tot het nemen van risico’s in de verdediging. Het lukte Harich dan ook niet om de Winsumers van het scoren te houden. Het lukte de ploeg uit Winsum echter ook niet om Harich definitief achter zich te laten. De ruststand van 9-7 bood dan ook genoeg perspectief.

Het beeld van de eerste helft bleef helaas voor de Harichsters ook de tweede helft gelijk. Na rust wist DWA/Argo het verschil gelijk op 3 punten te brengen en moest Harich wederom in de achtervolging. In de tweede helft hoopte trainer/coach Hans Meulman door het inbrengen van Jacky Tuinier de controle in de wedstrijd te pakken. Hoewel Jacky zijn inbreng middels een paar puike treffers niet zonder resultaat was, bleef DWA/Argo aan de goede kant van de score.

Stukje bij beetje wist Harich de druk op DWA/Argo op te voeren, het verschil werd steeds kleiner en de gelijkmaker hing in de lucht. Op 13-13 was het dan eindelijk zover, middels een afstandsschot van Arjen Bergsma stond de stand weer gelijk.

Deze gelijke stand was echter van korte duur. Doordat DWA/Argo in aanvallend opzicht in de rebound constant de overhand hield, was het voor Harich moeilijk om de wedstrijd te kantelen. Met een afstandsschot en een verkregen vrije bal wisten de Winsumers de voorsprong weer na zich toe te trekken. Harich was genoodzaakt geforceerd in de achtervolging te gaan en te vechten voor wat het waard was. Helaas bleek de tijd daarvoor tekort was het DWA/Argo dat de punten in eigen huis wist te houden.

Komend weekend wordt er om 15.30 uur gespeeld in Hoogeveen tegen Thrianta.