Ponyruiters HSV winnen verenigingkampioenschap kring

KOUDUM In Koudum werden de verenigingskampioenschappen van de kring Tusken waad en klif verreden. HSV deed mee. Het team van de pony’s springers bestond uit Emma Altena met Candy Girl, Aytra de Boer met Sari Mary en Elske Pietersma met Mercedes. Alle dames sprongen met hun pony’s foutloos. De dressuurdames, Silke Meijer met Donevan, Yente Hilbolt met Nadine en wederom Elske Pietersma met Mercedes behaalde mooie dressuurpunten in hun proeven. Hiermee won het pony team van HSV Gaasterland het verenigingskampioenschap in Koudum. Ze wonnen allemaal een mooie deken voor hun pony.

Aytra de Boer had zaterdag in Koudum wedstrijd met haar pony Sari-Mary. In de eerste proef in de L1 dressuur behaalden ze 182 punten en een eerste prijs. In het L springen wonnen ze beide parcoursen. Esri Schotanus had in de klasse BB in het 1e parcours een 1e prijs met een stijl van 70,0 en het 2e parcours een 2e prijs ook met een stijl van 70.0

Yente Hilbold en Nadine behaalden twee maal de eerste prijs met 204.5 en 190.5 punt en gaan volgende keer de overstap maken naar de M1.

Ook de paarden waren zondags naar Koudum vertrokken, Symona Wildschut en Hynstefreons Lobke reden voor de eerste keer L2 en konden met 2 winstpunten tevreden weer naar thuis. Eerste proef 180,5p en tweede proef 185,5p. Ook een top debuut in de L1 voor Janny Schotanus en Kilimanjaro. Met in de eerste proef een mega score van 216,5 punten en een eerste prijs. De tweede proef 207 punten en een tweede prijs. 5 winstpunten rijker. Diana Postma en Sipke fan de Wesfriezenhof pakte in de Klasse Z1 een 2e prijs met 204.5 punten

Pietsje Oenema, was richting Emmeloord gegaan met Halcon SR. In de klasse L1 behaalden ze een 1e prijs met 193 punten. Debby Lorist deed in Lunteren mee met een barokke wedstrijd met Americano jv, in de klasse L1. Lorist werd twee maal eerste met een score van 196 en 193 punten.

Op het sprongconcours in Warga afgelopen zaterdag behaalde Welmoed Lyklema met haar paard Idilia de la Nancy in het Z springparcours een 3e prijs met een foutloos parcours. Ze ontvingen een mooie deken van de sponsor.

Foto Aytra de Boer, Elske Femke Pietersma, Yente Hilbolt en Silke Meijer (foto Janna Pietersma)