NK Kiteboard Freestyle 28 september in Workum

WORKUM Op zaterdag 28 september zal in Workum het NK Kiteboard Freestyle gehouden worden. De voorspellingen zijn dat er veel wind staat, daarom heeft de organisatie het evenement aan de IJsselmeer op poten gezet.

Bij Freestyle doen deelnemers tricks die door de jury beoordeeld worden. De criteria zijn moeilijkheidsgraad en uitvoering. Er zowel voor heren als de dames een klassement. Jeugd tot en met 16 jaar kent een eigen NK. In Workum komen nu dus de ‘senioren’ in actie. Voor het kiteboarden wordt een zogenaamd windraam gepland: Een aantal weekeindes worden in optie gezet, het eerste weekeinde met goede windverwachting is er een ‘go’.

Regerende kampioenen

In 2015 werd het NK ook al succesvol in Workum georganiseerd. Steven Akkersdijk en Annelous Lammerts wisten toen kampioen te worden. Regerend kampioenen Sander Bos, bij de mannen, en Pippa van Iersel, bij de vrouwen, staan op de deelnemerslijst. De vraag is of zij hun NK titels kunnen verdedigen tegen het opkomend jong talent. Bos en Van Iersel wonnen hun titels op zee in de branding van Scheveningen. Op het Friese IJsselmeer is het water net even anders, iets wat anderen misschien weer wat beter ligt.

Het NK Kiteboard vindt plaats op het IJsselmeerstrand bij camping ‘It Soal’ in Workum. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Als de wind stabiel blijft, wordt de prijsuitreiking rond 17.00 uur verwacht.