Open zeilwedstrijden op het Slotermeer

Balk De Watersportvereniging Sleattemermar organiseert op zaterdag 5 oktober haar jaarlijkse “Open Valkendag”.

Iedereen, dus ook niet-leden, kan aan deze jaarlijks terugkerende activiteit van de WSV Sleattemermar deelnemen. Voor deze populaire zeilwedstrijden zijn een paar spelregels van kracht. Zo huurt de Watersportvereniging de benodigde polyvalken bij de plaatselijke zeilscholen. Deelname is verder mogelijk met maximaal 3 personen per valk (kinderen tot 14 jaar worden niet meegerekend v.w.b. het aantal bemanningsleden). Er worden twee ochtend- en twee middagwedstrijden gevaren.

Na de finish van de ochtendwedstrijd wordt er van boot gewisseld voor de middagwedstrijd. De winnaar van de ochtendwedstrijd vaart ’s middags in de boot die ’s morgens als laatste is gefinisht.

Samen eten

Tussen de middag staat er voor de deelnemers een lunch klaar in “It Roefke”, het clubgebouw van de WSV Sleattemermar, Tsjamkedykje 9 in Balk (naast Restaurant Badmeester Keimpe).

Na afloop is in It Roefke ook de prijsuitreiking en uiteraard de “after-sail”. De dag wordt besloten met een gezamenlijke warme maaltijd. De totale kosten voor deelname bedragen € 30,00 per persoon (exclusief genoten drankjes).

Opgave is t/m 3 oktober a.s. mogelijk per mail via: wedstrijden@sleattemermar.nl.