Elske Femke Pietersma met Mercedes Kampioen allround van competitie Tusken Waad en Klif

HARICH Afgelopen zaterdag werd de laatste outdoor wedstrijd van dit jaar verreden en werden ook de prijzen van de kring competitie uitgereikt. Het gaat daarbij over de afgelopen outdoor wedstrijden die de Kring Tusken Waad en Klif uitschrijven. Hierbij werd Elske Femke Pietersma van HSV Gaasterland allround kampioen doordat zij en in de dressuur en bij het springen de beste prestaties heeft geleverd. Ook kon deze combinatie de 2e prijs in de springcompetitie op haar naam schrijven.

Aytra de Boer en Sari-Mary vd Ypeijsingen werden 3e. Nadine Hilboldt met Nadine nam in de dressuurcompetitie de 3e prijs in beslag.

Aytra de Boer nam verder in de B dressuur cat abc twee maal het oranje lint mee naar huis. Eline Dijkstra met Cuppers Sarah reed in de L1 cat ab ook twee maal naar een 1e prijs. En Silke Meijer met Sweet Forest Donovan nam in de klasse L2 cat cde twee maal de 1e prijs in ontvangst.

Paar keer op het paard

Aytra de Boer zadelde voor het springen in de klass B cat abc Oak Forest Felice op. Ze werd daar twee keer eerste. Haar zus Thura de Boer behaalde met Ostara’s Carmen een 2e en een 3e prijs in het springen B cat. Elske Femke Pietersma met Mercedes nam in het 2e parcours de zege mee naar stal. En Emma Altena met Candy Girl nam in het eerste parcours de 3e prijs mee. Aytra de Boer werd ook twee keer eerste met shetland Sari-Mary vd Ypeijsingel, in de klasse L cat ab.

Mette Marit Eppinga kon gelukkig na lange tijd ook weer aan de start verschijnen. Ze reed Happy Boy naar een 1e prijs in de klasse Z cat de.

Afsluitende cross

Daarna was er nog de afsluitende cross opgezet door Ineke Wiegersma met een stel vrijwilligers. 17 fanatieke crossers deden daar aan mee. De lage cross werd gewonnen door Aytra de Boer met Oak Forest Felice en Eline Dijkstra was 2e in deze rubriek. In de Hoge cross was de 3e prijs voor Thura de Boer met Ostara’s Carmen 3e. Aytra de Boer en Felice sleepten de Ineke-Maria cross Bokaal in de wacht. Zij behaalde over de gehele dag de beste resultaten over de 3 verschillende disciplines

Aankomend weekend heeft de Manege Gaasteland haar opendag/avond. Hierbij laten we onder het mom Fake news diverse leuke demonstraties zien. Die worden verzorgd door de Gaasterlandse Menvereniging en HSV Gaasterland. De entree is gratis. Vanaf 18.00 kunnen de penny meisjes/ en stoere jongens een rondje rijden op de pony’s of een rondje op de menkar is ook een mogelijkheid.