Juf Wiesje 40 jaar in het onderwijs

BAKHUIZEN Woensdag 2 oktober werd op RKPC De Toekomst in Bakhuizen het 40-jarig jubileum van juf Wiesje gevierd.

Juf Wiesje is vanaf 1979 werkzaam in het onderwijs bij de kleuters in Bakhuizen. Ze is gestart op de “St. Jozef kleuterschool” in het Mariahof. In 1985 trad de wet op het basisonderwijs in werking (de kleuterscholen en lagere scholen gingen samen) en was de basisschool een feit. Als gevolg hiervan verhuisde juf Wiesje in januari 1987 met de kleuters naar de R.K. basisschool “St. Antonius”.

In 1992 fuseerde de “R.K. St.Antonius” met de “P.C. Christophorus Munsterusschool”. Vanaf die tijd is juf Wiesje werkzaam op de “R.K.P.C. De Toekomst”. Om het jubileum te vieren werd haar een feestdag aangeboden.

Opgehaald met de bus

Met de Gaasterland Express gingen alle kinderen uit haar klas op weg naar Balk om haar en haar familie op te halen van huis. Bij aankomst op school stonden alle kinderen haar op te wachten in een erehaag. Daarna kon iedereen genieten van de Crazy Jeugdshow. Ook had elke groep een optreden voorbereid en een cadeau gemaakt. Er was een filmpje gemaakt waarin leerlingen en oud-leerlingen vertelden over herinneringen aan de kleuterperiode bij juf Wiesje. Juf Wiesje heeft altijd gewerkt met kleuters en dat doet ze met veel plezier en hoopt dit nog vele jaren te doen.