Raze om protters: wanneer de maat vol is

BALK Als je steeds maar het gevoel krijgt dat niemand je hoort en niemand je ziet, terwijl je zo je best doet om erbij te horen, hoe houd je je dan staande..? Over deze thematiek gaat de voorstelling van Tryater die op donderdag 17 oktober wordt gespeeld.

De voorstelling gaat over Doede (Raymond Muller), een jongen met een lichte verstandelijke beperking. Sinds een paar weken zit hij noodgedwongen thuis bij zijn moeder (Aly Bruinsma), die ook verzorging nodig heeft. Hij is ontslagen omdat hij per ongeluk zijn ontembare liefde voor een publiekpersoon te uitbundig uitte, terwijl zijn vrienden dit juist zo toejuichten. Er lijkt hierdoor geen plek meer te zijn voor hem in de maatschappij.

Hulp krijgt hij van instanties, maar hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Hoe hard hij ook probeert, Doede krijgt maar geen vat op hoe het dan wél hoort. Als klap op de vuurpijl dreigt ook zijn geliefde duivenhobby voor hem te duur te worden. Hij begrijpt het niet; hij doet zó zijn best, waarom wordt dat niet gezien? In plaats van bij de pakken neer te zitten, komt Doede in actie en eist een podium. De maat is vol. In deze aandoenlijke theatervoorstelling word je gegijzeld door Doede – maar maak je geen zorgen, hij heeft geen kwaad in de zin. Hij wil alleen maar heel graag dat je even luistert -. Hij neemt je mee in zijn wereld, in zijn dromen, langs de paden van zijn onvrede, eenzaamheid en verlangens. Kun jij hem horen?

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk en mits niet uitverkocht op de avond van de voorstelling aan de zaal.

Toegangskaarten zijn ook te bestellen via de website:nutgaasterlan-sleat.nl > vanplan.nl