Johny Cash Tribute Band in Balk

BALK De Johnny Cash Tribute Band komt zaterdag 12 oktober met zijn theaterconcert naar de Treemter in Balk.

Johnny Cash at San Quentin (1969) is net als zijn voorganger At Folsom Prison een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn net geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit volgens ooggetuigen. Het was ook de plek waar Cash een songtekst uit zijn koffertje liet halen om vervolgens met zijn band voor de eerste keer A Boy Named Sue te spelen.

Vijftig jaar later brengt de band Def Americans een Johnny Cash Tribute met het legendarische gevangenisconcert van “The Man in Black”. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen. Als geen ander weet deze band meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

Dit theaterconcert (zitplaatsen) begint om 20.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk en bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Toegangskaarten zijn ook te bestellen via de website:nutgaasterlan-sleat.nl > vanplan.nl.

Gijs Spierings