Harich wil revanche, maar krijgt het niet

HARICH Afgelopen zaterdag speelde KC Harich op eigen veld tegen Hoogkerk. Dit zou een lastige wedstrijd worden. Hoogkerk is degradant uit de eerste klas. Harich had in een beker wedstrijd tegen Hoogkerk gespeeld en dat zorgde voor fors verlies voor Harich, 15-23. Harich wilde dan ook revanche.

Harich ging goed uit de startblokken en stond in de eerste 10 minuten met 5-1 voor. Hoogkerk wist daarna ook de korf te vinden en schoot diverse keren raak. De wedstrijd ging gelijk op en in de pauze stond het 8-8. Na de pauze wist Hoogkerk goed door te gaan en liep de tegenpartij snel uit. Harich kon moeizaam tot scoren te komen. Er ontstonden slordige aanvallen voor Harich en Hoogkerk profiteerde daarvan. Arjen Bergsma was de enige die goed op schot was en zorgde voor de helft van de doelpunten. Helaas was dit niet genoeg tegen de degradant uit de eerste klas. Harich verloor met 14-18.

Harich 2 wist wel te winnen van Hoogkerk met 23-14 en had de eerste punten binnen. Volgende week mogen Harich 1 en Harich 2 afreizen tegen de Granaet in Dokkum. Een gewaagde tegenstander.