Podium Gorter opent het seizoen met een topband

BALK Zondag 6 oktober opende Podium Gorter met een muzikale knaller het nieuwe seizoen.

Het bestuur was er in geslaagd het neusje van de zalm van de Nederlandse popmuziek naar Balk te halen. Ze contracteerden "My Brainbox", Jan Akkerman, die in de jaren 70 als de beste gitarist van de wereld werd omschreven. Hij bleek het kunstje nog niet verleerd te hebben. Maar ook de rest van de band mocht er zijn: Sessiemuzikant David de Mares Oyens op basgitaar speelde mee en is onder andere bekend van Margriet Eshuis, Denise Jannah en Phaedra Kwant. Op drums excelleerde de van "De vrienden van Amstel" en vele andere bekende Nederlandse bands bekende Marijn van den Berg. Frontman was zanger Bert Heerik, bekend van onder andere de international succesvolle rockband "Vandenberg".

De perfect op elkaar ingespeelde formatie had het naar de zin in de Doopsgezinde kerk. De bekende hits van Brainbox werden ten gehore gebracht zoals "Dark Rose", "Sea of delight" en "Down man" maar natuurlijk ook "Summertime". Als ode aan de kerk werd onder andere het nummer "Sinner's Prayer" gespeeld en daarna ook nog de song van Tim Hardin, "Reasons to believe".

Enthousiasme

Het publiek was vanaf de eerste tonen laaiend enthousiast, na het einde werd er ouderwets luid om een toegift gevraagd en die kwam er. Na afloop was de algemene stemming dat iedereen zich minstens 10 jaar jonger voelde.

De organisatoren hebben dit jaar voor het eerst de beschikking over een podium. Zij die dat niet wisten hadden er bij het bestuur op aangedrongen ook staplaatsen te realiseren en dit verzoek werd gehonoreerd. Als leuk nieuwtje werd er " tsjerkebier" geschonken, met name de "lichte preek" vond gretig aftrek bij het publiek achter in de zaal. Kortom de stemming was optimaal.

De band hield zich ondanks de toegift keurig aan de strakke tijdslimiet. De kerk moest namelijk direct na afloop weer worden ingericht voor een kerkdienst. Om half zeven was de zondagsrust weer terug gekeerd in Balk en kon de Vesper een aanvang nemen.