Huiskamer ‘t Fredehûs geopend in ‘t Haske

BALK Na leegstand van ongeveer een jaar is er weer bedrijvigheid in ’t Haske. Gemeente De Fryske Marren hebben het pand tijdelijk in beheer gegeven aan CareX Fryslân B.V.

CareX lost leegstand op door tijdelijke invulling ervan, vaak met een maatschappelijke doelen dienend initiatief.

Zo wordt in ’t Haske binnenkort Huiskamer ‘t Fredehûs geopend. Een ontmoetingsplaats voor mensen die even een praatje willen maken met iemand onder genot van een kopje thee of koffie. Ook is het mogelijk om even wat te lezen in de leeshoek of een spelletje te spelen.

Plaats van gezelligheid

Door de steeds individueler wordende samenleving komen mensen, met name ouderen, maar ook jongere mensen, steeds meer alleen te staan. Sommigen spreken dagenlang niet met iemand of bijvoorbeeld alleen met een hulpverlener, die bij hen komt. Maar ook de hulpverleners hebben steeds minder tijd voor de cliënt. In de zomer kan men nog eens een blokje om, maar als de herfst zijn intrede doet lokt het buitenzijn al minder.

Het is de bedoeling dat ’t Fredehûs een plaats wordt van gezelligheid en ontmoeting. Een plekje om even op te laden in een veilige omgeving. Een plek waar mensen elkaar, ondanks soms grote verschillen, accepteren en respecteren. Omdat het de bedoeling is dat mensen met elkaar praten of andere activiteiten doen, zal het een ‘mobiel-luwe’ ruimte worden.

Tijdens de openingstijden zullen er altijd vrijwilligers aanwezig zijn om mensen te ontvangen in de huiskamer. De initiatiefnemers hopen d.m.v. deze ontmoetingsplek een bijdrage te kunnen leveren aan de leefbaarheid, en aan de kwaliteit van leven van de inwoners van Balk.

De feestelijke opening is op 25 oktober van 13.00 toot 17.00 uur. zal er live muziek zijn en wat lekkers bij de koffie.