Jaap Betsema 2e in Poolse offroad-race

BALK Fireant Rally Team van de Balkster ondernemer Jaap Betsema nam afgelopen weekend deel aan King of Poland 2019, het slotstuk van dit offroad 4x4-raceseizoen in de extreme Ultra4 klasse. In Polen wist Betsema met zijn team een tweede plaats te bemachtigen, vlak achter het Britse Gigglepin Racing Team van Jim Marsden.

Het Friese team ging in het Zuid-Poolse Olszyna voor in ieder geval een top-5 klassering, maar deze doelstelling werd ruimschoots overtroffen. De laatste race van de Europese Ultra4 competitie vond plaats in 4 heats, verspreid over vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober. Gedurende de laatste heat op zaterdagmiddag stond Fire Ant Rally Team zelfs eerste, tot een probleem met de brandstofpomp ervoor zorgde dat ze net een ronde tekort kwamen.

Jaap Betsema, directeur-eigenaar van bouwbedrijf Betsema Groep uit Balk, maakte met zijn Fire Ant Buggy deel uit van een sterk deelnemersveld. Ultra4 is de extreemste racevorm met offroad 4x4-wagens. Teams uit acht Europese landen streden mee om de titel King of Poland en maakten er een spectaculair raceweekend van. “Vooral met de wagens van Mark Dean (VK) en Rudy Farrugia (Malta) hebben we mooie gevechten gehad gedurende de race”, blikt Betsema terug.