Gaasterlandse Natuurweek trapt af met Groene Markt

OUDEMIRDUM In het Rijsterbos is afgelopen zondag de Groene Markt gehouden.

In de hoofdlaan van het bos stonden allerlei gezellige en informatieve kraampjes en tenten opgesteld. Bezoekers genoten van heerlijke biologische en fair-trade producten van een keur aan ambachtelijke bedrijven uit de omgeving, zoals biologische chocolade en taart, honing, geitenkaasjes, smoothies, soepen, thee en kruiden, échte hamburgers en vers gerookte vis.

Ook waren kramen aanwezig met veldboeketten, bollen en zaden, tips over moestuinieren, accessoires voor huis en tuin, de leukste cadeaus, sieraden, gerecyclede en drijfhoutkunst, kleding, natuurlijke zeep, kaarsen, schoonmaak- en schoonheidsproducten.

Nieuw op de Groene Markt waren de demonstraties en workshops, zoals een workshop vetbolhouder vlechten, keramiek, mindfulness, zang of vogeltaartjes maken.

Ook voor de kinderen was volop vertier in het Kinderdorp, zoals boomklimmen en boogschieten, pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, een insectenhotel knutselen, poffertjes eten, broodjes bakken boven een kampvuur en schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer.

Week van de duurzaamheid

Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek, dankzij financiële steun van de gemeente De Fryske Marren, ook weer de week van de duurzaamheid. De Groene markt is dan ook dé gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de mogelijkheden om milieubewuster te leven … en om geld te besparen.

De Natuurbeschermingsorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en It Fryske Gea laten er zien wat ze doen om de natuur in de regio in stand te houden en duurzaam te beheren en ook Bezoekerscentrum Mar en Klif, Stichting Gaasterlân Natuerlân en het IVN Súdwesthoeke presenteren zich hier.

De Gaasterlandse Natuurweek

De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol met leuke, groene, sportieve, creatieve en duurzame activiteiten, georganiseerd door een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. Het gehele programma van de Natuurweek is te vinden op www.gaasterlandsenatuurweek.nl.

De Natuurweek duurt tot en met zaterdag 26 oktober.