Symposium en dansvoorstelling over Parkinson

LEEUWARDEN In De Harmonie in Leeuwarden wordt dinsdag 29 oktober vanaf 19.15 uur een symposium gehouden over Cultuur Op Recept. Aansluitend wordt de dansvoorstelling Een week uit het leven van... gespeeld.

In deze eenmalige voorstelling dansen 80 Parkinsonpatiënten samen met mantelzorgers. Zij zijn allen cursisten van de danslessen van Dans Op Recept in heel Friesland. Bezoekers krijgen op deze manier een inkijkje in het leven van iemand met de ziekte van Parkinson. Artistieke leiding van de voorstelling staat onder DeDansVisie.

Dans op Recept is een wekelijkse les voor mensen met de ziekte van Parkinson die naast dat het erg belangrijk is vanwege de therapeutische werking, ook ontzettend leuk is om te doen. Dans op Recept brengt innovatie door een aanvulling te bieden op het medisch-sociaal domein.

Tijdens het voorafgaande symposium komen bekende sprekers zoals Bas Bloem Zorginnovator en wetenschapsjournalist Mark Mieras, die beide veel ervaring hebben met het inzetten van kunst en cultuur. Het symposium richt zich primair op medici, paramedici en andere zorgprofessionals, beleidsmakers, bestuurders, kunstenaars, studenten en overige geïnteresseerden.

Dit evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de NVDMG.

Via de link https://www.dedansdivisie.nl is onder mer het uitgebreide programma van het symposium vinden, de locatie, prijzen, het bestellen van de tickets voor de voorstelling en het aanmelden voor het symposium.