DTG wint verdienstelijk van Elburg

WIJCKEL Korfbalvereniging DTG 1 heeft zaterdag met 23 - 15 gewonnen van Elburg 1.

Beide ploegen starten goed aan de wedstrijd en de stand gaat in het begin dan ook gelijk op. Pas na een stand van 6-6 wist DTG het voortouw te nemen door enkele mooie treffers van Iris Visser en Lia Foolen. Dit voordeel in doelpunten liet DTG zich niet ontglippen voor de rust. De thuisploeg kon er zelfs voor zorgen dat de stand wordt uitgebreid naar een solide 12-7.

In de tweede helft kwam Elburg maar moeilijk aan te pas en kon het niet voorkomen dat DTG de voorsprong verder uitbouwde. Vooral in de korfpositie toont DTG haar sterke kant door veel ballen af te vangen, waardoor de aanval langer voortduurt, wat vervolgens vaak resulteerde in een doelpunt. Elburg creëerde nog wel wat kansen en zette deze ook enkele keren om in doelpunten, maar tegen het einde van de wedstrijd werd het steeds duidelijker dat DTG er met de winst vandoor zou gaan.

Waar we eerst nog een stand van 16-9 zagen, werd dit later alweer uitgebouwd tot een stand van 21-12. In de ultieme slotfase deed Elburg nog iets terug, maar dit waren slechts speldenprikjes. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de score dan ook 23-15 in het voordeel van de Wijckelers.

Hiermee blijft DTG 1 op de tweede positie staan, met nog één wedstrijd te gaan in het eerste deel van de veldcompetitie. Deze vindt 26 oktober plaats in en tegen Emmeloord.