Kim Falkena en Izarado Kampioen Season Equitation

SCHIJNDEL Dit weekend heeft Kim Falkena met Izarado meegedaan aan de hunter jumper equitation wedstrijd in Schijndel.

De eerste dag had Izarado nog wat spanning tijdens de Open hunter Derby. Zondag stond de equitation rubriek op het programma, waarbij twee springrondes en een zadelrubriek werden verreden. Kim en Izarado wonnen beide springrondes en werden derde in de zadelrubriek. Vervolgens werd ze ook nog overall winnaar, dus de kampioen van deze rubriek.

Door deze rubriek te winnen plaatste zij zich voor de finale van de equitation waarbij alle winnaars van het seizoen aanwezig waren. Dit werd verreden over een heel moeilijk rondje, waar veel gehoorzaamheid gevraagd werd. Zo moesten deelnemers bijvoorbeeld naar draf na een hindernis, uit draf een sprong nemen, vervolgens halthouden en weer aangalopperen. Ook in deze end of season equitation rubriek werden Kim en Izarado kampioen. Omdat Kim en Izarado eerder dit seizoen een hunter rubriek gewonnen hadden (kijken ze naar het paard), mocht ze ook deelnemen aan deze finale. Hier werden ze tweede en dus Reserve Kampioen.

Thura de Boer had zaterdag haar twee pony’s meegenomen naar een springwedstrijd in Koudum. Met haar pony Carlo sprong twee foutloze rondes beide beloond met een stijl van 70,5 punten. Deze punten waren goed voor twee eerste prijzen. Haar pony Carmen bracht ze voor de tweede keer uit in de klasse L. Het eerste parcours en de barrage reden ze foutloos en wonnen ze een eerste prijs. In het tweede parcours hadden ze een balkje, maar ze wonnen alsnog een eerste prijs.

Aytra de Boer sprong ook met haar pony Sari Mary in de klasse L/M, cat ABC. Ze reed beide parcoursen foutloos. Het eerste parcours was goed voor een tweede prijs en het tweede parcours won deze combinatie.

Zondag had Aytra nog een dressuurwedstrijd met haar shet. In de klasse L1 behaalden ze 184 en 179 punten. Ze wonnen hiermee beide proeven

Esri Schotanus startte haar pony Leonardo in de klasse BB in het 2e parcours wisten zij een 2e prijs te behalen.