JO9-1 kampioen van district Noord

BALK Het team van JO9-1 is zondag 20 oktober kampioen geworden tijdens het voetbal-talententoernooi district Noord in Leeuwarden.

Het team vertrok in alle vroegte naar Leeuwarden om daar aan het voetbal talententoernooi district Noord deel te nemen. Er was een echte openingsceremonie met alle teams en daarna het Wilhelmus. Dus de vv Balk vlag moest natuurlijk mee.

Er waren twee poules van vier teams; Balk zat in poule B samen met Flevo Boys, vv Heerenveen en Bolsward. De eerste wedstrijd was gelijk tegen het sterke Flevo Boys en die werd verloren met 1-3. De tweede wedstrijd tegen Heerenveen was enorm spannend: het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk knap gewonnen met 5-4. Wedstrijd nummer drie in de poule tegen Bolsward werd vrij makkelijk gewonnen met 4-0.

Balk werd zo knap tweede in de poule. De beste nummers twee gingen door naar de finaleronde, de champions league. De halve finale moesten de mannen tegen LSC.

Ze moesten even loskomen, want binnen twee minuten stonden ze al met 0-2 achter... Maar de mannen bleven rustig en lieten toen hun kracht zien en dat is de geweldige teamspirit die ze hebben, zowel binnen als buiten het veld. Dus werd de achterstand knap omgebogen in een 4-3 voorsprong en dat werd ook de uitslag.

Dus naar de finale. Echter in de finale kwamen ze weer het sterke Flevo Boys tegen...

Maar ach, een tweede plaats is toch ook geweldig al dus lekker voetballen. Maar wat waren de mannen van Balk getergd en wat speelden ze goed. Na een fantastische wedstrijd werd er gewonnen met 4-2. Dus de tweede plaats.

Na de prijsuitreiking met een grote wisselbeker en een kampioenschaal gingen ze al toeterend en met de vv Balk vlag uit het raam naar de Mc Donalds om het te vieren. Daar genoten ze van een wel verdiende maaltijd. Op de weg terug waren ze heerlijk rustig want ze hadden alles gegeven.

Nu op naar het NK van 20 juni in Harderwijk.