Alex Schilstra ‘doet’al 10 jaar LXeventsupport

BALK Tien jaar geleden ging Alex Schilstra uit Balk het avontuur aan. Werkzaam bij een bank koos hij ervoor om te starten met zijn eigen bedrijf onder de naam Alex Evenementen, tegenwoordig bij het grote publiek bekend als LXeventsupport.

De stoute schoenen aan

Via het wedstrijdzeilen, dat Alex in die tijd volop met plezier beoefende, raakte hij bij steeds meer evenementen betrokken als vrijwilliger in de organisatie. Vaak was er voor de vrolijke noot bij die festiviteiten ook muziek nodig en dan ging Alex als zanger het podium op of hij ging als DJ achter de draaitafel staan. Met die activiteiten werd het hok achter huis steeds voller. Wat begon met één mengpaneel breidde zich op technisch vlak steeds verder uit.

Inmiddels ontstond bij de bankmedewerker steeds meer het idee om voor zichzelf te beginnen. ,,Op een gegeven moment dan weet je dit is wat ik wil gaan doen. Daarop heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ben gestopt bij de bank en gestart met mijn eigen bedrijf”, vertelt Alex.

Drie keer LX

Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onderneming bestaande uit drie takken met als uitgangspunt “Elk evenement het juiste podium!”. LXeventsupport zorgt voor het ondersteunen van alle facetten die bij het organiseren van een evenement aan de orde komen.

Met een zeer breed aanbod van artiesten, (cover)bands, dj’s, zangers, muzikanten, aanvullende acts en overig entertainment weet LXbookingsupport met jarenlange ervaring aan elk feest of evenement de juiste invulling te geven. LXstagesupport is de specialist in het verzorgen van licht, geluid, beeld en special effects voor iedere gelegenheid.

Afwisseling

De grote afwisseling en het werken met een grote groep mensen is wat het werk binnen LXeventsupport voor Alex zo mooi maakt. ,,De ene dag is de andere niet. Het ene moment sta je voor de klas en geef je kinderen musicalles en het volgende moment help je een bruidspaar uit de brand met licht, geluid en muziek. Of ik treed bijvoorbeeld op met Roel van der Veen als Duo Royaal”, aldus de enthousiaste evenementenspecialist. Ook faciliteert LXeventsupport de PlusSupportAct, die ondermeer de vaste band van cabaretier Najib Amhali is.

Kippenvel

Om de klanten een nog breder aanbod van entertainment te kunnen bieden, heeft Alex een eigen piano verzoekshow in de markt gezet. ‘Choice Pianoshow’ is een hoogwaardige pianoshow, waarbij het publiek bepaalt wat er gespeeld wordt. Het ontwikkelen en de start van ‘Choice’ was de afgelopen periode een hoogtepunt voor LXeventsupport.

Een ander moment dat Alex is bijgebleven, is de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, waar zijn Balkster bedrijf voor de tweede maal prodeo bij betrokken was. ,,Zo ontzettend indrukwekkend. Een écht kippenvel moment om de zwemprestatie te volgen en uiteindelijk Maarten ons podium bij de finish te zien beklimmen. Geweldig!”

Tourmanagement

Sinds voorjaar 2018 verzorgt LXeventsupport vol trots de complete technische productie voor The Billy Joel Experience. Ook het volledige tourmanagement van deze succesvolle tribute aan de Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist Billy Joël verloopt via LXbookingsupport.

Op vrijdag 8 november aanstaande zorgt LXeventsupport daarmee dat het concert van zanger/pianist Alexander Broussard en band “003” in Sneek een wervelende liveshow wordt om nooit te vergeten. De ode door The Billy Joel Experience aan één van ’s wereld succesvolste artiesten begint om 21.00 uur in Hotel van der Valk.