De sollicitatieraad van De Fryske Marren

OUDEMIRDUM De sollicitatieraad van de gemeente De Fryske Marren is gestart: een groep van 8 betrokken inwoners die gaat meedenken over onze arbeidsmarktcommunicatie en welke waarden belangrijk zijn bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Bijna 70 inwoners hadden zich aangemeld. Hieruit zijn 8 inwoners kgeselecteerd waarbij rekening is gehouden met spreiding over de gemeente, leeftijd en geslacht. De 32-jarige Tiny Schotanus-Veldman uit Oudemirdum heeft ook zitting in de sollicitatieraad. In het dagelijks leven is zij jurist arbeidsrecht. Donderdagmiddag was de eerste bijeenkomst en onderlinge kennismaking. Een enthousiaste, betrokken groep inwoners die zin heeft om aan de slag te gaan.

De leden gaan meedenken over de arbeidsmarktprofilering van de gemeente: hoe onderscheiden we ons als werkgever, waar moeten we op letten bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en welke vragen moeten we bijvoorbeeld stellen in sollicitatiegesprekken. Immers, de medewerkers van onze gemeente werken uiteindelijk voor de inwoners en ondernemers. Daarom gaan zij nu meedenken over het type mensen dat wij moeten aantrekken: welke waarden en competenties zijn voor hen belangrijk? De sollicitatieraad zit niet bij de sollicitatiegesprekken, dat blijven de leidinggevenden doen samen met de medewerkers van P&O. In de sollicitatieraad zitten verder: Jan Peter Bekema uit Echten (39 jaar, ondernemer met restaurant in Echten), Marten Klaas Brinksma uit Langweer (37 jaar, heeft eigen administratiekantoor en is ploegleider bij de brandweer), Thea Frenk Praat uit Langweer (85 jaar, voorheen raadslid geweest en nog steeds actief in besturen) , Jan Pijnenborg uit Sint Nicolaasga (61 jaar, docent in het voortgezet onderwijs), Sietske Marije Dijkstra uit Joure (26 jaar, jurist bij de Rijksoverheid) , Pieter Ypeij uit Broek (61 jaar, accountmanager CRV in Arnhem) en Rutger Bolwijn uit Sintjohannesga (33 jaar, stafadviseur recruitment & arbeidsmarktcommunicatie)

Waarden die inwoners belangrijk vindenIn november gaat de sollicitatieraad in een ‘waardensessie’ aan de slag met het benoemen van waarden die voor inwoners belangrijk zijn bij het aantrekken van nieuwe collega’s. De opbrengst van deze middag is input voor de nieuwe arbeidsmarktcampagne. De leden van de sollicitatieraad worden ook het gezicht in deze nieuwe campagne; de planning is om 1 januari 2020 met deze campagne te kunnen starten. In de campagne gaat het vooral om de verbinding met de maatschappij, immers als gemeente werken we voor hen.