Politie houdt gezochte Sneeker aan in Balk: terug naar gevangenis

Balk De politie heeft zaterdag op de Bargebekwei in Balk een Sneeker aangehouden van 25 jaar die gezocht werd door de politie. Hij was niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis. Ook werd hij gezocht door de politie in Zwolle, omdat die hem nog moesten horen als verdachten in een zaak.

De politie kwam de man op het spoor toen hij met problemen met de auto stond. In het kader van 'hulp bieden aan hen die dat behoeven' keerde Hermandad om een helpende hand te bieden. De auto was inmiddels al weer verder gereden, maar vertoonde nog steeds bijzonder rijgedrag.

Uiteindelijk stopte de auto in Balk en bij aanspreken van de bestuurder, een 25-jarige man uit Sneek, bleek hij zich niet te kunnen identificeren. Daarom werd de man aangehouden. De persoon die de verdachte opgaf te zijn bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek de verdachte onder invloed van drugs.

Bloedproef weigeren

Aan het bureau weigerde de verdachte een bloedproef te ondergaan, die verplicht is na het rijden onder invloed van drugs. Ook werd de identiteit van de verdachte achterhaald. Hij had de naam opgegeven van zijn broer en al snel bleek waarom. Ook hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs, maar werd dus ook nog gezocht.

Tegen de verdachte wordt onder andere proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het weigeren van de bloedproef en het opgeven van een valse naam.

Uiteindelijk is de verdachte weer teruggebracht naar de gevangenis, waar hij de rest van zijn straf uit mag zitten.