Nieuwe samenwerking It Bûterhûs en EspecialCare

Eigenaresse Engelien Bouma van koffie en theeschenkerij It Bûterhûs en Anneke de Vreeze van zorg en leerbedrijf EspecialCare gaan samenwerken.

Engelien Bouma biedt werk en leerplekken aan voor mensen met een verstandelijke beperking en/of achterstand tot de maatschappij. Deze bijzondere doelgroep hoort net als ieder ander bij! Participeren, meetellen en meedoen in de maatschappij, aldus Engelien en Anneke. Onder begeleiding van Engelien Bouma zelf en pedagogisch medewerkster Geldou de Boer, (werkzaam bij EspecialCare) draait deze bijzondere doelgroep mee binnen alle facetten van It Bûterhûs, van koffie en thee inschenken, taarten bakken, soep maken tot verkoop van cadeau-artikelen en schoonmaak. Laurens-jan en Kyra zijn één van de jongeren die werkzaam onder begeleiding. Laurens-jan reageert: “Ik vind het werken in It Bûterhûs heel erg leuk! Ik werk achter de kassa, de bediening en bak lekkere taarten! De Bokkepootjestaart is hier de favoriet!’’, aldus Laurens-jan. Ook Kyra geniet van het werken in It Bûterhûs, laatst kwamen er zelfs Engelse gasten langs, dat was wel erg bijzonder. Kyra kwam met een grote glimlach thuis en vertelde dit vol trots aan haar ouders.

Het netwerk van deze doelgroep wordt vergroot, want dit gaat vaak niet vanzelf en hierin is (een beetje) begeleiding nodig. Door verbinding te maken naar de maatschappij en te kunnen deelnemen binnen een ‘echt’ bedrijf groeit deze doelgroep enorm in hun eigenwaarde, zelfvertrouwen, sociale en arbeidsvaardigheden. Fantastisch dat Engelien deze bijzondere doelgroep een plekje aanbiedt binnen haar bedrijf, aldus Anneke en Geldou.

Zorg en leerbedrijf EspecialCare werkt vanuit de positieve psychologie met deze bijzondere doelgroep. Uitgaande van de kracht en mogelijkheden, kijken naar talent en sterke kanten. De begeleiding is er op gericht de zelfredzaamheid, eigenwaarde, zelfvertrouwen, sociale- en arbeidsvaardigheden te vergroten. Wij geloven in het belang dat iedereen mee kan doen, meetellen en een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Verbinding maken en sterk staan in de maatschappij, is waar It Bûterhûs prachtig bij aansluit.

Per eind oktober is deze samenwerking van start gegaan. Engelien en Anneke zijn beide erg blij met deze bijzondere samenwerking en hopen vele plekjes in de te kunnen vullen voor deze bijzondere doelgroep.

Voor meer info check: buterhus.nl & especialcare.nl.