Oud Balkster Meike Brandt aangenomen bijhet ‘Nederlands Studenten Jazz Orkest’

BALK - Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (ook wel NSJO genoemd) is een enthousiast en spetterend projectorkest geheel bestaande uit studenten.

Een projectorkest betekent dat ieder jaar een compleet nieuwe band wordt samengesteld van studenten uit heel Nederland. Om mee te doen worden in oktober audities gehouden waaruit de beste muzikanten worden gekozen. Ook dit jaar telde de commissie ruim 90 auditanten.

Alles aan de kant voor de tour

Meike Brandt, oorspronkelijk uit Balk was één van hen. Ze werd bovendien uitgekozen en zet samen met 27 andere studenten twee weken lang alles aan de kant om zich volledig op de muziek te kunnen storten. En een geweldige tour neer te zetten. ‘Na een week fulltime repeteren, gaan we een week op tour door heel Nederland om te spelen in de vetste zalen en de studentensteden te voorzien van een knallende show!. We spelen onder andere in de Melkweg in Amsterdam, Simplon in Groningen, TivoliVredenburg in Utrecht en op nog andere plekken.’

Enorm feest

‘Het NSJO brengt jazz op een vernieuwende, jonge en vooral aansprekende wijze. Artistieke kwaliteit gaat daarbij hand in hand met een visueel spektakel, waardoor het NSJO van iedere show een enorm feest weet te maken. Zowel tijdens de show als bij de afterparty.’

De tour zal plaatsvinden in de week van 17 t/m 22 december 2019. Het NSJO 2019 staat dit jaar volledig in het teken van SOUL. Oude soul classics worden afgestoft en afgewisseld met op soul geïnspireerde muziek van hedendaagse artiesten, waardoor bezoekers een gevarieerd muzikaal spektakel te wachten staat. Het NSJO staat dit jaar onder leiding van saxofonist en bandleider Nils van Haften. Niemand minder dan trompettist Jan van Duikeren zal als solist in de spotlight staan, en frontman David Dam zal het NSJO met zijn rauwe stem voorzien van een echte soul vibe.

‘Ik wilde dat ook’

Meike Brandt: “Vorig jaar ben ik naar een van de shows van het NSJO 2018 geweest en wauw wat werd ik daar enthousiast van zeg! Ik wilde dat ook… alles mee maken… van de uren lange repetities in een afgelegen kampeerboederij tot de afterpartys na de show! Zo heb ik me dus dit jaar aangemeld om auditie te doen op trompet.

Ik kreeg stukken opgestuurd die ik op mijn auditie moest gaan spelen, hiermee ben ik twee weken druk aan het oefenen geweest om deze perfect te kunnen neerzetten op de auditiedag. En met succes, want nog geen 3 dagen na mijn auditie kreeg ik een telefoontje dat ik was aangenomen als 3e trompettiste bij het Nederlands Studenten Jazz Orkest!”

“Oh oh oh wat ha ik hjirre sien yn! Ik wit no al dat dit in pracht aventoer wurd!,’zegt ze daarover. Wie naar de shows wil vindt informatie op www.nsjo.nl.