Al 57.000 euro van ton binnen voor Sybrandy’s verhuizing

OUDEMIRDUM Het college van gemeente De Fryske Marren heeft als voorwaarde gesteld dat de crowdfundingactie de ‘Redders van Sybrandy’s’ nu eerst de daad bij het woord moeten voegen door hun toezeggingen over te maken.

Dit doen ze massaal. Binnen twee etmalen is meer dan de helft van de vereiste 100.000 toegezegd. Wanneer dit in dit tempo doorgaat, kan aan gemeente De Fryske Marren eind deze week de bankrekening getoond worden, waarna ze de lening definitief kunnen maken. Niets lijkt dan een nieuw leven van Sybrandy’s Speelpark op De Hege Gerzen meer in de weg te staan en kunnen de werkzaamheden voor de verhuizing beginnen, stelt Sjerp Jaarsma de initiatiefnemer.

Redder worden?

Een dolblije Jaarsma gaat er van uit dat het park op 2 april zijn deuren opent. ‘Ik ga er helemaal vanuit dat de benodigde 100.000 euro die nodig is om de lening te krijgen, wordt gehaald. Sterker nog: er komen nog steeds nieuwe aanmeldingen bij om te doneren. Wie dat wil kan dus nog steeds ‘Redder van Sybrandy’s’ worden. De mogelijkheden daartoe staan op www.hegegerzen.nl.

De veiling van Sybrandy’s Speelpark in Rijs is overigens afgeblazen door Simon en Rienk Sybrandy. Dit omdat zij er vertrouwen in hebben dat het benodigde geld behaald wordt en het park in zijn geheel wordt verhuisd naar De Hege Gerzen.