Lezing over gebruiken aan het hof

BALK Paul Rem is een boeiende verteller hij brengt historie tot leven. Op vrijdag 29 november geeft hij een lezing over de “Gebruiken aan het hof “in de Treemter in Balk.

Al eeuwen worden vorsten omgeven door een uitgebreide hofhouding. Aan het hof zijn rangen en standen belangrijk. Ze worden zichtbaar gemaakt door allerlei gebruiken. En dan kan zoiets simpels als staan of zitten tijdens een ceremonie zomaar een probleem opleveren! Aan de hand van informatie van binnenuit, met veel anekdotes en geïllustreerd met eigen ervaringen zal Paul Rem bezoekers een kijkje gunnen binnen de muren van het paleis.

Paul Rem is kunsthistoricus en fungeert als woordvoerder namens Paleis het Loo. Hij studeerde Kunstgeschiedenis en Klassieke Archeologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Als conservator bij Paleis Het Loo beheert hij de deelcollectie kunstnijverheid: meubelen, verlichtingsornamenten, interieurtextiel, goud, zilver, sculpturen en klokken. Rem is regelmatig te gast in tv-programma’s als De wereld draait door, Tijd voor Max, RTL Boulevard en Blauw bloed.

De voorstelling begint om 20.30 uur.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk en bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Toegangskaarten zijn ook te bestellen via de website:nutgaasterlan-sleat.nl > vanplan.nl