Lions decemberactie voor Voedselbanken

Balk - Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ houdt de traditionele kerst inzamelactie bij de supermarkten in Zuidwest Friesland. Doel van de actie is om DE-punten te krijgen en deze om te zetten in pakken koffie voor de voedselbanken in Lemmer en in Balk/Workum.

Vorig jaar zijn er met de actie waardepunten voor ruim 1.000 pakken koffie ingezameld en verdeeld over de voedselbanken. U kunt zich voorstellen dat koffie een mooie toevoeging is aan het voedselpakket; relatief duur maar wel lekker. Koffie blijkt een luxeproduct, een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Vreemd geld

Naast de DE-punten wordt ook dit jaar oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden ingezameld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De bonnen en muntstukken kunnen tot eind december worden ingeleverd op de volgende adressen: Poiesz in Balk, Workum en Koudum, Spar Bakhuizen, Troefmarkt Oudemirdum, Bakker Meinsma Balk, Slager Schram Stavoren en Spar Hindeloopen