DTG wint korfbalderby van Harich

BALK DTG heeft zaterdag de korfbalderby van Gaasterland gewonnen met 15 - 13.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Na een jaar afwezigheid konden de korfballiefhebbers van Wijckel en Harich zich weer opmaken voor de korfbalderby van Gaasterland.

Het begint allemaal al weken van te voren in de plaatselijke Plus-supermarkt in Balk. Deze supermarkt ligt precies tussen de twee dorpen Harich en Wijckel in. Een speler van Harich is zelfs mede eigenaar van deze winkel. Zelf gaf hij na de wedstijd ook al aan dat hij veel aangesproken word door supporters van beide kanten.

Zoals elke derby was sporthal De Trime weer afgeladen met supporters. Beide kanten zaten vol met blauwgele en witgroene korfballiefhebbers. De thuisploeg uit Wijckel was voorafgaand de wedstrijd de grote favoriet voor deze wedstrijd. De ploeg heeft op dit moment meer ervaring met het spelen van zulke mooie wedstrijden dan de blauw gelen. Het team van Harich is onder de nieuwe trainer Hans Meulman begonnen aan een verjonging en dit heeft van zelfsprekend tijd nodig.

De wedstijd begon aan beide kanten goed. DTG kon al snel op 2-0 komen en hield Harich goed onder druk. Door doelpunten van het korfbal koppel Doede Deinum en Michelle Dijkstra kon DTG op een 8-6 voorsprong komen. Zelfs konden de Wijckelers op een 10-6 voorsprong komen en konden ze de wedstrijd al op slot gooien. Maar het is en blijft een derby, Harich kon net voor de rust nog twee doelpunten bij schrijven en werd er een ruststand van 10-8 op het scorebord neergezet.

Na de rust kwamen beide ploegen slecht uit de kleedkamer. Beide aanvalsvakken stopten met het scoren van doelpunten. Het duurde 8 minuut 30 tot het eerste doelpunt viel in de 2de helft. DTG kon vervolgens op een 13-11 voorsprong komen. De coach van Harich wist dat er wat moest gebeuren en kwam met “good old” Jacky Tuinier uit de trukendoos. Hierdoor kon Harich terugkomen op 13-13. Vervolgend wisselde Coach Albert Wagenaar het gouden haantje Jurjen Stegenga in en dit heeft Harich geweten. Met twee doelpunten van grote afstand wist hij de wedstrijd in het slot te gooien. DTG wint de derby met 15-13 en staat nu geheel alleen op plaats 2.

Aankomende week speelt DTG weer thuis tegen Noordenveld. Wedstrijd begint om 19:40.