Balkster Rineke Haarsma wint brons bij F.K. turnen

BALK Rineke Haarsma heeft zaterdag de bronzen medaille gepakt bij het Fries Kampioenschap turnen.

Het Epke Zonderland turncentrum was zaterdag 11 januari het decor van de provinciale kampioenschappen in de 1e en 2e divisie. Naast de provinciale titelstrijd konden de turnsters zich tevens kwalificeren voor de ¼ finales van de Nederlandse kampioenschappen en de toestel finales van noord Nederland.

Rineke Haarsma is na een trainerswissel in Lemmer gaan trainen bij de vereniging Shell-Oudehaske. Het huidige seizoen zal weer een nieuwe uitdaging voor de 16-jarige examenleerlinge van het Bogerman in Balk worden. Door het bereiken van de 16-jarige leeftijd is Rineke in de categorie dames gekomen. Deze verandering betekend in de tweede divisie B-niveau. Twee niveaus verwijderd van topsport.

De inwoonster van Tjerkgaast turnde weer een verrassende wedstrijd. Alhoewel het onderdeel balk niet vlekkeloos verliep werden toch drie nieuwe elementen in de oefening verwerkt. Brug blijft een moeilijk onderdeel waarbij de mindere trainingsuren een negatieve rol speelde. Ten opzichte van de Friese concurrenten behaalde Rineke de hoogste scores bij de onderdelen sprong en vloer waarmee de noordelijke toestelfinales behaald werden. In de meerkamp was het brons een wel verdiende beloning voor de training inzet van Rineke Haarsma. Gerelateerd aan de deelname in heel Nederland kan pas berekend worden welke turnsters zich geplaatst hebben voor de ¼ finales van de Nederlandse kampioenschappen. Deze plaatsing zal over enkele dagen bekend gemaakt worden.