Harich’s verslag van korfbalderby

BALK Op de site van de Balkster Courant staat een verslag van de korfbalderby. Dat verslag kwam van DTG. Ook de korfballers van Harich hebben een verslag gemaakt. Het Harich-verslag is hieronder te lezen.

De teleurstelling was groot bij de spelers en de supporters van Harich. De supporters van Harich zorgden, net als de supporters uit Wijckel voor een bomvolle sporthal de Trime. Na schatting maakten zo’n 300 supporters van beide ploegen zich op voor de derby van Gaasterlân. Op papier is DTG de meest kansrijke partij op de punten, echter blijft het een wedstrijd op zich. Na een spannende eerste helft rustten de teams met een stand van 10-8 in het voordeel van DTG. Het lukte de ploeg uit Harich om tot 13-13 op gelijke hoogte te komen, maar de trein van DTG trok nog even fel door; eindstand 15-13.

In de afgeladen volle sporthal de Trime werd om 19:00 uur de derby ingeluid door de scheidsrechter. De spanning werd direct van zich afgespeeld. De opening was voor de Harichsters. De eerste kans van Arjen Bergsma werd direct verzilverd met een fraai afstandsschot. Waar het niet dat de scheidsrechter deze afkeurde wegens verdedigd. Het antwoord van DTG kwam direct hierna, waarna ook 0-2. In een gelijk opgaande strijd werden er in de eerste tien minuten 10 doelpunten gemaakt. Hierna kon DTG, wat verdedigend solide stond, een klein gat slaan van twee doelpunten tot de rust.

Beide ploegen hadden moeite om in hun eigen spel te komen en dit maakte de wedstrijd en het niveau niet fraaier. Spannender wel. Na de rust duurde het acht minuten voordat Harich doel trof, waarna het nog de kans kreeg op gelijke hoogte te komen door een strafworp. Deze werd niet benut en wist DTG het gat met twee doelpunten te behouden. Wederom een gelijk opgaande strijd. Arjen Bergsma, die een goede derby speelde, kon een vuist maken met twee mooie aanvallen en bracht de stand op gelijke hoogte; 13-13. Er stonden nog vijf speelminuten op de klok, tijd genoeg. Het was de thuisspelende vereniging Wijckel die hier het best mee om gingen. De aanvallen van Harich waren te kort, daar waar ze zelf lang en geduldig speelden. Het was invaller Jurjen Stegenga van Wijckel, die daarvoor ook al een prachtig afstandsschot had benut, die scherp schoot in de laatste fase. Hij bleek de gouden wissel die de wedstrijd binnen sleepte, en met twee fraaie loepzuivere afstandsschouten de eindstand bepaalde op 15-13 voor de Wijckelers.

Harich moet zijn verliezen nemen, en het beter doen tijdens de volgende Gaasterlân-derby van 14 maart 2020. Volgende week maakt het vlaggenschip van Harich zich klaar om naar Hoogkerk af te reizen, en het op nemen tegen de koploper.